Nieuws

We zijn weer los !!

Na een lange maar zachte winter zijn we vanochtend in alle vroegte weer begonnen met sleepslangen. Door de regen van de afgelopen weken zijn de landerijen op de meeste plekken wel erg nat. Op veel plekken betekend dit helaas dan ook dat eerst alleen het strikt noodzakelijke wordt gedaan. Namelijke ruimte maken in de gierkelders en mestopslag. 

Naast de regen van de afgelopen tijd en het gebrek aan opslag zien we de afgelopen jaren toch moment van mest uitrijden verschuiven. Waar vroeger het tijdstip van mestuitrijden vaak werd bepaald door het moment wannop kelders en silo's vol zaten. Zien we toch, dat er steeds meer wordt gekeken naar de benutting van stikstof uit drijfmest. Dit betekend dat er veelal gewacht wordt met het sleepslangen tot ongeveer een week of 8 voor de eerste snee. Voor ons ontstond daardoor dat er de afgelopen jaren in Maart en April een behoorlijk piek waarin een kortere tijd steeds meer mest moet worden verwerkt.

De omvang van deze piek werd nogmaals versterkt doordat steeds meer agrariërs de voordelen inzien van het sleepslangen. De lagere bodemdruk en het veel minder insporen van kopakkers zorgen voor een minimalisatie van de structuur bederf. Het zijn dan ook deze ontwikkelingen waardoor wij als Folkertsma Ginnum in overleg met onze collega's Holtrop Rinsumageest  en Loonbedrijf Turkstra ervoor hebben gekozen te investeren in een extra sleepslang combinatie. Deze "nieuwe" combinatie is gelijk aan onze bestaande combinaties en beschikt eveneens over een door ons zelf ontwikkelde front-tank. Deze unieke combinatie zorgt voor een beter gewichtsverdeling tijdens het draaien op kopakkers waardoor de schade aan de graszode wordt voorkomen.

Met deze extra combinatie kunnen we onze bestaande klant nog beter van dienst zijn en kunt u als nieuwe klant ook  profiteren van onze scherpe tarieven per m³.

 

sleepslangen1.jpgsleepslangen2.jpgsleepslangen3.jpg

 

 

 

 

onze diensten

• Inkuilen
• Sleepslangbemesten
• Maaien, schudden en swelen
• SLEUFSILO's Bosch Beton

Lees meer...

 

informatie

Harstawei 12
9174 GB Ginnum

T 0519 339 250
F 0519 339 229

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.